vijesti www.metkovic.hr

 Glazba

Metkovski glazbari ispratili 2012.

Metković, 29.12.2012. - Tradicionalnim Božićno-novogodišnjim koncertom Gradska glazba Metković sinoć je u GKS-u zaključila ovogodišnje Prosinačke svečanosti.
    Pod ravnanjem Dražena Laskača trideset devet metkovskih glazbara izvelo je niz manje-više poznatih melodija, a u dvije izvedbe kao solist pjevala je Maja Jerković. Običaj je da se na takvim koncertima publici predstave i glazbari koji prvi put javno nastupaju. Ove godine to je bila samo Jelena Kljusurić, kojoj su i majka i otac glazbari. – Neka vas to ne brine – rekao je obraćajući se publici predsjednik Glazbe Vatroslav Vugdelija. – Ove je godine samo Jelena, ali se još puno mladih uključuje u rad Glazbe pa zahvaljujući Osnovnoj glazbenoj školi Metković ne treba strepiti za njenu budućnost.
    Vugdelija je istaknuo i dobru suradnju s Gradom, zahvalivši pri tome metkovskom gradonačelniku Gabriću, kao i dr. Nikici Gabriću te zagrebačkom gradonačelniku Bandiću koji su pomogli pri kupnji instrumenata. Rekao je i da 2012. nisu ostvarili sve što su planirali, zbog recesije nisu putovali na gostovanje u inozemstvo, te da bez obzira na teška vremena Glazba ima planove za 2013., od kojih će se sigurno mnogi i ostvariti.