vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Vrijedni bodovi za kraj polusezone

Metković, 25.12.2012. - Košarkaši Metkovića vratili su se iz Trogira s vrlo važnim bodovima i prvom gostujućom pobjedom ove sezone, ukupno četvrtom, protiv posljednje momčadi na tablici te se time privremeno udaljili iz opasne zone – javlja nam Nikica Medak.
   Utakmicu u Trogiru domaći su započeli s vodstvom od nekoliko koševa razlike, no Metkovci u hladnoj dvorani, koja nosi ime proslavljenog rukometnog velikana Vinka Kandije, uspijevaju srediti svoje redove. Preuzimaju inicijativu i do kraja prve četvrtine prelaze u vodstvo od tri koša prednosti.
   U drugoj četvrtini Metković je u obrani odigrao odlično, kontrolirao je skok i igru te na poluvremenu došao do udobnih dvanaest koševa viška.
  Nastavak Metkovci otvaraju izvrsno i u 24. minuti odlaze na visokih 36:55. Tada domaći pokušavaju agresivnom igrom i presingom po cijelom terenu, što im donekle i uspijeva. Košarkaši Metkovića prave nekoliko pogrješaka, nedostaje svježine i koncentracije pa domaćin dvije minute do kraja dolazi na samo minus dva koša. Onda se nekoliko dobrih akcija u napadu „ukazao“ Frano Karač koji s tricom 1' 34" do kraja podiže prednost na 77:82 i koju su Metkovci obranili te preko Karakaša sa dva sigurna slobodna bacanja i tricom kapetana i trenera Ramića stavili točku na zasluženu pobjedu od 77:87.
   Kod Metkovića najefikasniji je bio Marin sa 26 koševa, Karakaš sa 24 i Karač sa 17, dok su najprecizniji Trogirani bili Vitali sa 25 te Šipić sa 20 koševa.
   Slijedi stanka do početka drugog dijela prvenstva koje počinje 12. siječnja 2013., kada će KK Metković u 12. kolu ugostiti KK Jazine iz Zadra.