vijesti www.metkovic.hr

 Politika

Most izišao iz 'ilegale'

Metković, 20.12.2012. - Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji predstavila se nova politička opcija u Metkoviću. Radi se o skupini mahom mladih ljudi koji su, kako kažu, nezadovoljni stanjem u gradu i koji smatraju da imaju snage, volje i znanja promijeniti ga.
   Tzv. terensku pripremu mostovci su obavili tiskanjem plakata provokativnoga sadržaja koji bi preko noći osvanuli oblijepljeni po gradu. Nakon trećega odlučili su izići u javnost, tj. obznaniti svoje nakane.
   Novinare i druge okupljene za stolom su dočekali članovi Nezavisne liste Most Marin Veraja, Nikola Grmoja, Božo Petrov, kao kandidat za gradonačelnika, Danijela Vidović i Markica Vuica. Uglavnom, iznijeli su svoje viđenje stanja u gradu, detektirali razloge zašto je tomu tako te ponudili neka od rješenja, od kojih ističu mnoge već razrađene projekte kojima mogu u grad donijeti novac iz europskih fondova. Istaknuli su da ne žele kompromise, tj. koaliranje s drugima i najavili potpunu pobjedu na izborima, ali da su nakon toga otvoreni za suradnju sa svakim tko ima kakvu dobru zamisao, bez obzira s koje stane to dolazilo.
   Novinare je zanimalo i to što kane činiti na razini županije. Odgovor je bio da su ime Most izabrali upravo stoga što su u kontaktu sa sličnim nezavisnim listama u županiji te da žele stvoriti svojevrstan most među njima. Ocijene li da su postali relevantna snaga na izbore će izići i sa zajedničkim kandidatom za župana.