vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Zvonce traži sreću

Metković, 20.12.2012. - Tete iz Dramske skupine Dječjeg vrtića Metković za male vrtićane priredile su lutkarsku predstavu Zvonce traži sreću.
     Predstavu je prema tekstu Željke Horvat-Vukelja režirala teta Pava Begić, glazbu je priredio Dražen Laskač, a lutke i scenografiju osmislile su i izradile tete koje su nastupile u predstavi iskoristivši materijal koji im je bio na raspolaganju u vrtiću. Uloge su odigrale: Pava Begić, Karmen Laskač, Mira Penavić, Davorka Šutalo, Silvana Arapović, Sanja Obradović i Ivona Mišetić.
     U predstavi u kojoj izgubljeni božićni zvončić traži svoju sreću našli su se i mačka, miš, pas, ovan, pijetao, krava, sob i nezaobilazni Djed Božićnjak koji je nakon predstave djecu razveselio bombonima.
     Kako su nam rekle tete, predstavu su napravile da bi djeci uljepšale predblagdansko raspoloženje, a kako su mališani odlično reagirala odlučile su i u buduće nastaviti sa sličnim projektima.
     Treba spomenuti kako je u predvorju Centralnog vrtića upriličena prodajna izložba radova koje su napravili mališani sa svojim tetama, a prihod od prodaje namijenjen je uređenju dvorišta Vrtića.