vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Manje oružja-manje tragedija

Metković, 14.12.2012. - Pod motom „Manje oružja-manje tragedija“ MUP je još prije pet godina u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj (UNDP) započeo akciju prikupljanja ilegalnog oružja, međutim, zbog čestih upita građana PU dubrovačko-neretvanska odlučila je intenzivirati akciju i još jednom uputiti apel građanima da se „riješe oružja bez sankcija i svoj život učine sigurnijim“.
    Akcija će se provoditi u vremenu od 10. prosinca 2012. do 10. siječnja 2013. svim gradovima i nekim općinama na području županije postavljanjem tzv. Info-točki, odnosno štandova na frekventnim lokacijama. Štandovi će biti označen i opremljeni promidžbenim materijalima akcije (plakati i letci) i za njima će policijski službenici informirati građane o sigurnom načinu predaje oružja i eksplozivnih naprava.
    Svi oni koji se tijekom akcije odluče riješiti nelegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava trebaju se samo javiti na telefon 192. Policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka doći će na njihovu adresu, preuzeti navedena sredstva te ih odnijeti na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu.
    Akcija je preventivnog karaktera pa se protiv osoba koje se u sklopu te akcije odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja neće pokretati prekršajni ili kazneni postupak.