vijesti www.metkovic.hr

 Šport

'Jerkovčankama' prvo mjesto u Šibeniku

Metković, 8.12.2012. - U organizaciji RK Šibenik 25. studenoga održan je Adria Mini Cup 2012, jednodnevni turnir u mini rukometu za djevojčice i dječake rođene 2002. i mlađe na kojemu su se curice iz ŽRK Jerkvac okitile zlatom.
    Na turniru je sudjelovalo 29 ekipa, od Metkovića, Omišlja, Opuzena do Zadra, Trogira i Šibenika. Turnir se igrao na dva terena u školskoj dvorani na Šubićevcu, a ukupno su odigrane čak 83 utakmice. Na natjecanju je sudjelovalo više od 300 djece.
    U kategoriji curica, pobjednice turnira su djevojčice iz ŽRK Jerkovac, drugo mjesto su osvojile rukometašice RK Šibenika, a treće mjesto RK Balić & Metličić iz Opuzena. Male „Jerkovčanke“ do prvog mjesta došle su pobijedivši šest protivničkih ekipa i to redom: ŽRK Metković 3, RK Šibenik, RK Metković 5, RK Balić & Metličić, ŽRK Metković 2 i ŽRK Metković 1.
    U kategoriji dječaka 2002. pobjednici su RK Trogir, na drugom mjestu završio je RK Opuzen, a na trećem RK Zadar.
    Pod vodstvom Martine Nikolić, za RK Jerkovac nastupile su: Lucija Crnčević, Antonija Cvitković, Lana Batinović, Tomislava Brečić, Barbara Dropuljić, Nada Dragović, Ivana Begić i Matea Zekušić. Lana Batinović proglašena je za najbolju igračicu turnira.