vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

'Balon' oduševio publiku

Metković, 8.12.2012. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković u koprodukciji Teatra 2000 i Teatra Exit odigrana kazališna predstava Balon, jedna od najboljih domaćih koja se u ovome trenutku nudi u Hrvatskoj.
    Radi se o izvrsnu komadu, nastalome prema tekstu Mate Matišića, koji istovremeno tjera na smijeh i tugu. Praktički bez scenografije, glumci su ogoljeni i potpuno prepušteni svome umijeću, s kojim je ne baš brojna publika bila oduševljena pa svi oni kojima se sinoć nije dalo doći u metkovski GKS imaju za čim žaliti.
   Žale i u GKS-u jer je predstava, nakon uspješnih pregovora o spuštanju cijene, plaćena 11.000 kuna, plus spavanje za sedmero ljudi. Cijene ulaznica su sa standardnih 30 kn spuštene na 25 kn, ne bi li se dodatno privukla publika. Ni to nije pomoglo. Pa kada čujemo kako se u gradu ništa ne događa.
    Inače, gledalište u GKS ima 450 mjesta te, ako izuzmemo četiri narodna kazališta, spada među veće te vrste u Hrvatskoj. Da bi se prosječna predstava, koja stoji 12 – 15 tisuća kuna, isplatila gledalište bi svaki put trebalo biti i više nego popunjeno.