vijesti www.metkovic.hr

 Vjerski život

Blagoslovljen Pastoralni centar o. Ante Gabrića

Metković, 7.12.2012. - U okviru proslave Sv. Nikole, zaštitnika istoimene metkovske župe, nadbiskup Marin Barišić blagoslovio je novouređen Pastoralni centar o. Ante Gabrića koji se nalazi u prizemlju župne crkve Sv. Nikle Biskupa. Riječ je o polivalentnom prostoru namijenjenom održavanju različitih sadržaja poput vjeronauka, predavanja, druženja mladih i slično.
     U Pastoralnom centru trajno su izložene darovanje fotografije s izložbe Sveti Ante Neretvanski, autora Zvonimira Atletića koji je kao dugogodišnji fotoreporter Glasa Koncila o. Gabrića pratio i snimao na obalama Gangesa u dalekoj Bengaliji.
     Nakon blagoslova i procesije, nadbiskup Barišić predvodio je i svečano misno slavlje kojem su uz brojne vjernike iz Metkovića i okolnih mjesta nazočili i metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić sa suradnicima, dožupanica Marija Vučković te predstavnici javnog, političkog i kulturnog života Metkovića i doline Neretve.
     Na kraju mise nadbiskup Barišić podijelio je darove nazočnoj djeci među kojima je bilo i njih 200 iz metkovskih dječjih vrtića.