vijesti www.metkovic.hr

 Zdravlje

Dojim ne dvojim

Metković, 6.12.2012. - Jučer je pod sloganom Dojim ne dvojim u Domu zdravlja Metković započela s radom grupa za potporu dojenja djece. Inicijativu za njeno osnivanje potaknula je Patronažna služba Doma zdravlja Metković, a podršku su dali liječnici mr. sc. Dženis Jelčić, dr. med. i dr. sc. Vlado Krmek, dr. med., specijalist pedijatrije te sestre iz metkovskog rodilišta.
     Riječ je o jednom od koraka u UNICEF-ovom programu za promicanje dojenja kojim se želi potaknuti i produžiti vrijeme dojenja te pružiti pomoć i podrška majkama. Uključivanjem u grupu za potporu, majke se međusobno druže, razmjenjuju informacije i savjetuju.
     Prvi sastanak održan je u prostoru pored rodilišta na drugom katu Doma zdravlja Metković, a novi susret trebao bi se održati prve srijede idućega mjeseca. Sve zainteresirane mame koje se žele priključiti grupi za potporu dojenja ili imaju pitanja vezana za dojenje djeteta mogu kontaktirati Patronažnu službu Doma zdravlja Metković gdje će dobiti sve potrebne informacije.