vijesti www.metkovic.hr

 Povijest

Džez u Metkoviću kasnih pedesetih

Metković, 3.12.2012. - Šjor Pavo Volarević donio nam je nekoliko starih fotografija, od kojih ovdje izdvajamo dvije vezane uz glazbu, tj. zabavni život u Metkoviću koncem pedesetih i početkom šezdesetih godina prošloga stoljeća.
    Na prvoj fotografiji od 1. svibnja 1957. je džez orkestar snimljen, pretpostavljamo, u Hotelu Zagreb (danas Narona) u Metkoviću. S lijeva nadesno su: Pavo Volarević (alt saksofon), Viktorija Obrvan (pjevačica), Tonći Damić (klavir), Ivo Medić (truba), Mladen Scipioni (harmonika) i Ante Jelčić – Kljopak (bubnjevi).
   Na donjoj fotografiji, snimljenoj vjerojatno koju godinu kasnije, ponovno je džez orkestar za koji znamo da se zvao „C-dur“. U njemu je bubnjao Niko Brečić – Loče, saksofone drže Pavo Volarević i Pavo Ilić, truba je u rukama Dragana Šešelja, a cug-pozauna (trombon) u rukama Slavka Farca. Iza njih za kontrabasom strši Tomislav Braco Volarević, a kraj klavira izviruje Tonći Damić. Harmonikaš i šef orkestra je Braco Levantin, dok Malden Scipioni taj put stoji iza udaraljaka.