vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Likovna kolonija Tomislav Zubčić Zupa

Metković, 19.5.2012. - U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je održana Druga humanitarna likovna kolonija posvećena pok. prof. Tomislavu Zubčiću Zupi kojoj se odazvalo četrdesetak umjetnika.
     Kao i prošle godine sudionici kolonije okupili su se u prostorijama Udruge Prijatelj u ime koje je predsjednik Antiša Puljević još jednom zahvalio obitelji pok. Zubčića što je prihvatila pokroviteljstvo nad kolonijom. Prigodu je iskoristio kako bi u znak zahvalnosti Boženki Zubčić, supruzi pok. Tomislava, darovao sliku s prošlogodišnje kolonije na kojoj je jedan od umjetnika ovjekovječio svima dragoga Zupu.
     Puljević je zahvalio i svim umjetnicima na odazivu istaknuvši kako će sav prihod od prodaje doniranih slika ove godine biti namijenjen kupnji aparata kojim se provodi neurofeedback metoda. Riječ je o kompjuteriziranoj metodi, baziranoj na praćenju električne aktivnosti mozga (EEG-a) i davanju povratne informacije (feedback) kojom se «uči» mozak kako da poboljša vlastito funkcioniranje. Aparat je u prvom redu namijenjen djeci s dijagnosticiranim autizmom, ali i svima onima kojima neurofeedback metoda može pomoći.
     Sudionici kolonije posjetili su grob pok. Zupe na koji su položili cvijeće i zapalili svijeće, a druženje su nastavili u Kleku.