vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Učenici u Dnevnom boravku Metković

Metković, 17.5.2012. - Učenici 3. b razreda iz OŠ don Mihovila Pavlinovića s učiteljicom Suzanom Bubalo posjetili su Dnevni boravak Metković.
     Osobama starije životne dobi koje su zatekli u Dnevnom boravku prezentirali su svoj razredni projekt Putujemo kroz vrijeme kroz koji su istraživali stare običaje, predmete iz svakodnevne prošlosti, prijevozna sredstava, odijevanje, narodne običaje i ples.
     Također su predstavili njima najzanimljivije dječje igre i narodne običaje iz prošlosti. Zajedno s korisnicima učenici su odigrali igru poljubi končić i tikve te im zapjevali pjesmu Oj visoki moj jablane. Razgovorom su izmijenili različita iskustva o životu u starim vremenima i usporedili ih s današnjim načinom života.
     Prošli tjedan Dnevni boravak su posjetili učenici 1. f. razreda iz OŠ Stjepana Radića s učiteljicom Žaklinom Marević te su zajedno s korisnicima pogledali dokumentarni film Neretvanska trupica. Nakon filma uslijedilo je mnoštvo pitanja o prošlosti. Dječake je najviše zanimalo koje su se igre igrale i kako su živjeli u ratno vrijeme, a djevojčice su se zanimale za običaje vezane za vjenčanja, izgled vjenčanice i sl.
     Svojim dolascima učenici su korisnicima Dnevnog boravka za starije osobe darovali zanimljivo i veselo jutarnje druženje.