vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Održana Dječja olimpijada

Metković, 14.5.2012. - Prošli petak na igralištu ONK Metković održala se Dječja olimpijada na kojoj su nastupili predškolci iz svih metkovskih vrtića. Već uobičajeno, mali sportaši natjecali su se u četiri sportske discipline: skok u dalj, bacanje loptice u dalj, trčanje na 50 metara i mali nogomet.
     Pobjednik u disciplini skok u dalj je Josip Kežić, drugi Josip Manenica, a treći je Romano Arar. U istoj disciplini kod djevojčica najduže je skočila Marija Žderić, drugo mjesto pripalo je Luciji Musulin, a treće Katji Crnčević.
     Kod dječaka lopticu je najdalje bacio Ivan Medak, zatim Ivan Ljubičić te Marin Pehar. Kod djevojčica najbolja je bila Luna Medak, druga Radojka Volarević, a treća Petra Ćavar. U trčanju na 50 metara kod dječaka je najbrži bio Mile Družijanić, drugo mjesto pripalo je Andriji Oršuliću, a treće Dominiku Bakalaru. Kod djevojčica najbrža je bila Iva Obrvan, druga je na cilj stigla Lorena Perdeda, a treća Gabrijela Markota.
      Prvi u nogometu su dječaci iz ekipe Žapci (iz DV Radost), drugi su Slavuji, a treće Vjeverice (obje ekipe iz Centralnog vrtića).
     Pobjednici će sudjelovati na Dječjoj olimpijadi vrtića iz Dubrovačko- neretvanske županije koja će se 25. svibnja održati u Pločama.