vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Održan Općinski LiDraNo 2012.

Metković, 31.1.2012. - Jučer je u Gradskom kulturnom središtu Metković održano Općinskog natjecanja za osnovne i srednje škole LiDraNo 2012. kojem je domaćin ove godine bila Srednja škola Metković. Na natjecanju su sudjelovale još Gimnazija Metković, OŠ Stjepana Radića, OŠ Opuzen, OŠ Kula Norinska te OŠ Otrić-Dubrave.
    Osnovne škole predstavile su tri pojedinačna scenska nastupa, od kojih dva idu dalje, i pet skupnih scenskih nastupa, od kojih su dva upućena na Županijsko natjecanje.
    Od pojedinačnih scenskih nastupa dalje su upućeni Katarina Vidović (1. razred OŠ Stjepana Radića, mentorica Aleksandra Lukić-Skelić) koja je izvela tekst Ludi dan i Anice-Ane Kraljević te Gabrijela Mustapić (5. razred OŠ Opuzen, mentorica Slavica Jakišić) koja je izvela tekst Petice i male ljubavi Sanje Pilić.
    Od skupnih scenskih nastupa dallje idu Balonijada Nade Iveljić koju su pod vodstvom Sandre Šutalo izveli učenici OŠ Stjepana Radića i Galeb Jonathan Livingston Richarda Bacha kojega su pod vodstvom Slavice Jakšić izveli učenici OŠ Opuzen.
     Osnovci su se natjecali i u kategoriji literarni rad, a na županijsko natjecanje proslijeđena su četiri literarna rada: Marija Jerković (8. razred OŠ Don Mihovila Pavlinovića, mentorica Sanja Jurković) s radom Ja živim u snovima koji se šire, Anja Begović (7. razred OŠ Don Mihovila Pavlinovića, mentorica Sanja Jurković) s radom Vrutak srca, Kristina Vištica (7. razred OŠ Kula Norinska, mentorica Karmen Matić Vidović) s radom Čudo i Slaven Pavlović (3. razred OŠ Stjepana Radića, mentorica Nada Šunjić) s radom Propala zabava. Zastupljena je bila i kategorija novinarski rad, a na županijsko natjecanje proslijeđen je rad Neretvanska lađa Ljiljane Zovko (7. razred OŠ Don Mihovila Pavlinovića, mentorica Keti Daničić).
     U Prosudbenom povjerenstvu za osnovce bili su: profesorice Ivanka Ujdur, Danijela Baćilo i Nikolina Anković te Suzana Mušan i Ivo Nadilo.
    Srednje škole predstavile su se sa tri pojedinačna scenska nastupa od kojih su dva upućena na županijsku razinu. To su Josipa Anković (2. razred Gimnazije Metković, mentorica Suzana Nižić) s tekstom Zovem se Crvena Orhana Pamuka i Ivana Vekić (3. razred Gimnazije Metković, mentorica Ivanka Ujdur) s tekstom Kome danas ukrasti identitet Marije Andrijašević.
    U kategoriji skupni scenski nastup predstavile su se obje metkovske srednje škole, a na županijsku razinu plasirala se Gimnazija Metković čiji su učenici izveli tekst pod nazivom Život na kredit, kredit na život Ivana Penovića (mentorica Ivanka Ujdur).
    U Prosudbenom povjerenstvu bile su profesorice Marinka Jurković, Slavica Jakšić, Ivana Čarapina, Slavica Jakišić, Karmen Matić Vidović, Željana Volarević te Suzana Mušan i Ivo Nadilo.
    Županijsko natjecanje Lidrano 2012. održat će se krajem veljače u Dubrovniku na koje su u kategorija školski list proslijeđena i dva lista: Kreket OŠ Don Mihovila Pavlinovića (odgovorna urednica Katica Salacan, mag. bibliotekarstva) i Naša Radost OŠ Stjepana Radića (odgovorni urednik nastavnik Dragan Sršen).