vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Marušić i dalje na čelu ULN-a

Metković, 30.1.2012. - Sinoć je u Zagradi političkih stranaka održana Izborna skupština Udruge lađara Neretve na kojoj je izabrano novo vodstvo Udruge o čemu je odlučivalo 66 delegata iz 34 lađarske ekipe.
   Za predsjednika Udruge sa 35 glasova podrške ponovo je izabran Marko Marušić kojemu je protukandidat bio direktor Maratona lađa Mario Sršen koji je dobio 31 glas prisutnih lađara. Za dopredsjednike izabrani su Izvor Škubonja iz Ploča kao predstavnik Udruge Norin Matijevići i Dražen Jelčić Faja iz Krvavca II kao predstavnik Udruge lađara Krvavac II koji su bili jedini kandidati za tu funkciju.
   Za mjesto tajnika natjecala su se dvojica kandidata, Davor Petković iz Pruda kao predstavnik ekipe Čeljevoi mladi ekonomist Mirko Volarević iz Metkovića kao predstavnik ekipe Crni put, a na kraju je s 42 glasa podrške izabran Petković.
   U Upravni odbor izabrani su: Joško Jerković Piro iz Rogotina (kandidat UOTV Rogotin), Drago Dugandžić iz Komina (kandidat Udruge lađara Gusar Komin), Ante Ćelić iz Metkovića (kandidat Udruge lađara Jerkovac), Mirko Volarević iz Metkovića (kandidat Udruge lađara Crni put), Boro Jelčić iz Krvavca (predstavnik Moliških Hrvata iz Italije) i Damir Sršen iz Blaca (predstavnik Udruge lađara Donjani Donji).
   Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Ante Šprlje iz Matijevića (Udruga NorinMatijevići), Jakov Marević iz Staševice (Udruga lađara Staševica), Branko Markota iz Vida (Udruga lađara Domagojevi gusari Vid), Mile Ćendo iz Krvavca (Udruga Gospa Karmelska Krvavac) i Ivan Burić iz Komina.
   Za članove Stegovnog suda izabrani su: Ivan Plećaš iz Momića (predstavnik Udruge Škrapa Momići), Nikša Barišić (predstavnik Udruge Vidonje iz Vidonja) i Ivan Ivanković iz Metkovića (predstavnik Udruge Sv. Nikola Metković).
   Na Skupštini jedino nije izabran direktor Maratona lađa jer se za njegovo mjesto natječaj raspisuje kroz mjesec i pol.
   Nakon što su izabrani svi kandidati za tijela Udruge ekipi Gusar iz Komina za tri uzastopne pobjede svečano je uručen Domagojev štit u trajno vlasništvo. Štit im je uručio Ivan Burić kao najstariji lađar.