vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Održana 20. sjednica Gradskog vijeća

Metković, 24.1.2012. - Na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća grada Metkovića jednoglasno je prihvaćen Prijedlog Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača za kupnju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području grada Metkovića za K.O. Metković. Riječ je o zemljištu površine 121 hektar na području Vrbovaca za čiju je prodaju 24. prosinca prošle godine objavljen javni natječaj u Slobodnoj Dalmaciji.
   Na natječaj je pristiglo ukupno 391 ponuda. Nakon obrade pristiglih ponuda mogućnost kupnje dobilo je 58 ponuditelja koji su se natjecali za 105 parcela, a prednost pri odabiru imala su obiteljska poljoprivredna gospodarstva čiji su vlasnici obveznici zdravstvenog i mirovinskog osiguranja. Ukupno postignuta cijena 121 hektara koja su obuhvaćena prodajom iznosi 4.040.454,70 kuna. Iako je riječ o prodaji državnog zemljišta novac bi se trebao ravnomjerno rasporediti između Države i Grada čija je obveza dobiveni novac utrošio namjenski za uređenje kanala, poljskih putova i sličnih radova kojima bi se dodatno unaprijedila poljoprivredna proizvodnja. Provedena prodaja još treba dobiti suglasnost Ministarstva poljoprivrede nakon čega slijedi uvođenja u posjed novih vlasnika zemljišta.
   Na sjednici je usvojen i Prijedlog Odluke o odabiru ponude za ustupanje radova na održavanju objekata i uređaja javne rasvjete na području grada Metkovića za 2012. i 2013. godinu, a posao je dobila metkovska tvrtka UNELPO d.o.o. koja se jedina javila na natječaj.