vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Konferencija Vijeća za Hrvatsku – NE u EU

Metković, 21.1.2012. - Predstavnici političkih stranaka koje djeluju u Metkoviću, a koje su dio Vijeća za Hrvatsku – NE u EU jučer su u Hotelu Narona održali konferenciju za tisak.
    Na početku konferencije Vijeće za Hrvatsku – NE u EU predstavio je Ivo Rastočić. Kako je rekao čine ga stranke, udruge i istaknuti pojedinci, a osnovano je u prvom redu kako bi se građani u potpunosti istinito informirali o lošim činjenicama vezanim uz pristupanje Hrvatske Europskoj uniji. Druga zadaća Vijeća je praćenje provođenja referenduma na terenu te poduzimanje akcija u slučaju da referendum ne bude proveden transparentno i legitimno.
    Tijekom konferencije okupljeni su iznijeli niz argumenata protiv ulaska Hrvatske u EU, posebno ističući kako nije istina da EU nema alternativu.
   – Alternativa je samostalna Hrvatska s poštenom i sposobnom vlašću izabranom na doista demokratski način. Pozivamo Metkovce i Metkovke, ali i sve građane DNŽ da u ponosu i dostojanstvu još jednom pokažu svima da ne želimo biti robovi u vlastitoj domovini i da želimo suverenu i samostalnu Hrvatsku ponosnu i lijepu kao u našim snovima – rekao je između ostaloga Ivo Rastočić, koordinator Vijeća za Hrvatsku – NE u EU u DNŽ i predstavnik Akcija za bolju Hrvatsku.
   Uz njega, na konferenciji su još govorili Marko Kravar (HSP), Mate Bulum (HSP dr. Ante Starčević), Mišo Veraja (A-HSP), Ante Krstičević (HSP) i Pero Ćorić (Akcija za bolju Hrvatsku).