vijesti www.metkovic.hr

 Festival

Održana 'Trumpeta narenta'

Metković, 18.7.2011. - Drugu večer 2. međunarodnog festivala limenih glazba Trumpeta narenta otvorio je metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić koji je, pozdravivši sve sudionike i publiku na Trgu kralja Tomislava, izrazio zadovoljstvo što se taj festival u Metkoviću održava i drugu godinu te najavio potporu Grada Metkovića i za ubuduće.
   Program je bio počeo već prije kada je svih pet glazba na trgu pred fontanom odsviralo po jednu kompoziciju, a onda pod ravnanjem Dražena Laskača svi zajedno Marjane, Marjane. Potom su se glazbari preselili pred Hotel Narona gdje je za tu prigodu bila postavljena velika kaskadna pozornica na kojoj su se sa po tri kompozicije predstavile Gradska glazba Metković, Limena glazba GPD Tivat, Glazba Ston, Hrvatska seljačka glazba Komin i Glazba HKUD Seljačka sloga iz Trebižata. U stankama, dok su se glazbe smjenjivale, brojnu publiku zabavljale su tivatske mažoretkinje iz Kluba mode Modest. Na kraju programa predsjednik GK Metković Vatroslav Vugdelija uručio je predstavnicima izvođača priznanja za sudjelovanje na festivalu te s njima razmijenio prikladne darove.
   I ove godine, u kojoj Gradska glazba Metković slavi 125. obljetnicu osnutka, pokazalo se da festival ima svoju budućnost pa se nadamo da će se i dogodine, kako je gradonačelnik i obećao, za njega  naći dovoljno novca. Uz Grad Metković organizaciju je pomogla i Turistička zajednica grada Metkovića, Dubrovačko-neretvanska županija, Narona impex, Pekarnica Kulina, Pekarnica Klaudija, UOSI Prijatelj,  Maronija d.o.o., Cvjećarnica Flamingo-Dugandžić i hotel Narona.