vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Prud ponovno osvojio Metković

Metković, 3.7.2011. - Metković je ponovno bio domaćin utakmici Prvenstva Dalmacije u balotama što ga svako ljeto organizira list Slobodna Dalmacija. Nakon odigranih 11 susreta u finalu su se sastale dvije najbolje momčadi – Metković i Prud. Do kraja neizvjesnu utakmicu, u kojoj su se obje momčadi smjenjivale u vodstvu, s tri završna poena na kraju je zasluženo dobila momčad Pruda.
   Metković je startao već u pretkolu u kojem je uvjerljivo pobijedio domaći Jerkovac. Nakon toga suvereno je prokrčilo put do finala svladavši Bijeli Vir i Vid. Pruđani su, također, do finala došli bez većih problema. Iza sebe su ostavili Ploče, Šarić Strugu i Vrgorac.
   Posljednja utakmica bila je uzbudljiva i obilovala je prevratima. Metković je u jednome trenutku prokockao šansu da ubilježi tri boda, što su odmah nakon toga iskoristili Pruđani koji su susret završili pobjedom od 12:9. Iako se igralo u Metkoviću pred Hotelom Narona, Pruđani su igrali kao kod kuće jer su jedini oni imali bučne navijače s kojima su na kraju isto tako bučno slavili.    U Prvenstvu se treba odigrati još utakmica u Dubrovniku, nakon čega slijedi veliko finale na rivi u Splitu gdje će naše boje braniti momčad Pruda.
   Prud: Željko Marušić, Vedran Volarević, Mate Jakić, Ivan Volarević i Jure Volarević.
   Metković: Ivan Kežić, Nediljko Kežić, Željko Vladimir, Ivica Krstičević, Vedran Crnčević.