vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Varan u Metkoviću prešao granicu

Metković, 25.5.2011. - Prema pisanju portala Gabela Online varan šetka između Komina i Čajera, područja između Gabela Polja i Gabele.

Varan poslije Komina prijeti naseljima Gabela i Gabela Polje!
Nastavak jučerašnje priče o varanu koji hara kominskim područjem, proširila se sinoć u kasnim večernjim satima na područje “Čajera” između Gabele i Gabela Polja...
Kako neslužbeno doznajemo, sinoć su ogromnu otrovnu neman vidjeli lovci iz Gabele i od straha pobjegli prema kućama te u obližnjem lokalu ispričali svoju zgodu. Odmah je obavješten i MUP hercegovačko-neretvanske županije kao i vatrogasci.
Reakcije stanovništva su dvojake, jedni s podsmjehom promatraju najnovija događanja, a drugi su oprezni, jer je riječ o životinji koja u svojoj slini ima veliki broj bakterija od kojih su neke smrtonosne i uzrokuju infekciju rana.
Ukoliko je riječ o varanu mjesta strahu ima jer se radi o životinji koja odmah ubija plijen, a ako to ne uspije slijedi je danima dok on ne umre od bakterija u njegovoj slini. Ako plijen i ne ugine, dovoljno je slab da ga varan svlada i bez poteškoća ubije.
Stanovništvo se moli za oprez i da se suzdrže ovih par dana, odnosno da ne vode svoju stoku na ispašu na navedenu lokaciju.


   Mi smo ispitali situaciju u Metkoviću, s obzirom da varan do Čajera mora preko teritorija našega grada. Lovci nam kažu da su oni spremni, ali da ne očekuju varana, nego u najmanju ruku kakva dinosaurčića, jer, pak je Metković puno veći od Gabela polja i Komina pa s varanom ne bi zadovoljili.