vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Sva moja sidra

Metković, 18.5.2011. - U organizaciji Udruge Narenta i župa Sv. Ilije i Sv. Nikole u Galeriji GKS-a Metković sinoć je premijerno predstavljena knjiga Sva moja sidra splitskog novinara i publicista Ivice Ursića.
   U uvodnom dijelu Ursić je govorio o današnjem čovjeku zatvorenom u svijetu iluzija što je predstavio kao pentagram na vrhu kojega je krupni kapital, a koji obuhvaća medije, modernu tehnologiju, duhovne ponude novog doba i svijet zabave. U drugom dijelu predavanje je posvetio vlastitom načinu bijega iz tog svijeta.
   Kako je istaknuo, njegove iluzije o uspješnom i smislenom životu temeljenom na ljudskoj samodostatnosti razbile su se onoga trenutka kada mu je nenadano prije sedam godina dijagnosticiran karcinom. Govoreći o svemu onome što je slijedilo, svojoj vjeri, odnosu s Bogom i konačnom izlječenju Ursić je rekao:
   – Bog je učinio više od tjelesnog izlječenja, izliječio je moje srce. Ova knjiga nije recept nego svjedočenje koje možda nekome od vas pokaže put. Ja više nemam iluzije o spašavanju putem politike, ekonomije, tehnologije, medija, estrade i zabave. Te mi je iluzije razbio sam Isus Krist koji me spasio i oslobodio.