vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Dvoje državnih prvaka i jedan viceprvak

Metković, 6.5.2011. - Na XVI. državnom natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika, što se ove godine održalo u Opatiji, učenici metkovskih škola ostvarili su izvrsne rezultate. U konkurenciji 180 sudionika iz svih županija Lijepe Naše Metkovci su osvojili dva prva i jedno drugo mjesto te niz visokih plasmana. Učenici su se natjecali u kategorijama 7. i 8. razreda te četiriju razreda srednjih škola.
   U metkovsku Gimnaziju stigla su dva prva mjesta. Donijeli su ih Mihaela Obšivač, učenica III. razreda i Marin Kežić, učenik IV. razreda. Priznanje je stiglo i u OŠ don Mihovila Pavlinovića, čija je učenica VII. razreda Marija Dodig osvojila 2. mjesto u državi.
   Prigodne nagrade natjecateljima uručio je predsjednik Državnog povjerenstva za hrvatski jezik prof. dr. Ivo Pranjković s Katedre za suvremeni standardni hrvatski jezik Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.
   Državno povjerenstvo nagradilo je Gimnaziju Metković zavidnim brojem knjiga i obogatilo njezin knjižni fond.
   Župan Dobroslavić odlučio je primiti sve sudionike Natjecanja iz Dubrovačko-neretvanske županije, budući da su učenici iz naše županije osvojili najviše visokih mjesta na tom natjecanju.
   I mi se pridružujemo čestitkama učenicima i njihovim mentoricama Martini Ilić i Josipi Mioč.