vijesti www.metkovic.hr

 Promet

Mali biciklisti drugi u županiji

Metković, 5.5.2011. - Četvero učenika petih razreda iz OŠ Stjepana Radića sudjelovalo je na Županijskom natjecanju u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila upravljanja biciklom koje je održano u utorak u OŠ Petra Kanavelića u Korčuli i ostvarilo zapažen uspjeh.
   Na natjecanju je nastupilo je 28 učenika u dobi od 10 do 12 godina iz 7 osnovnih škola. Djeca su se natjecala pojedinačno i ekipno, a ekipe su bile sastavljene od po dva dječaka i dvije djevojčice. Nakon provedenog teorijskog i praktičnog dijela provjere znanja vezanih za sigurno sudjelovanje biciklom u cestovnom prometu mali Metkovci ekipno su zauzeli drugo mjesto. Bolji od njih bili su učenici škole domaćina, OŠ Petra Kanavelića, dok su treće mjesto zauzeli učenici OŠ Fra Ante Gnječa iz Staševice.
   U pojedinačnoj konkurenciji Anđela Maslać zauzela je treće mjesto, a Šimun Ćelić četvrto.
   Organizatori natjecanja bili su učitelj OŠ P. Kanavelića Ivan Grbin, policijski službenik za preventivu cestovnog prometa iz PP Ploče Tomislav Dropulić i predstavnik HAK ispitnog centra Split Stjepan Crnjac. Veliki doprinos dali su i Autoškola Žabac Metković, AMK Racing team Ploče, HAK Split te policijski službenici za prometnu preventivu Mihovil Bokan iz PP Metković te Ivica Dreno iz PP Korčula.
   Natjecanje je održano u skladu sa strategijom prometne preventive u osnovnim školama koja je donijeta u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a svrha mu je doprinijeti većoj sigurnost cestovnog prometa.