vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Kako brinuti o zdravlju i higijeni

Metković, 30.3.2011. - Od ponedjeljka do danas u Dječjem vrtiću Metković provodio se pilot projekt čija je svrha bila potaknuti djecu da vode brigu o svom zdravlju kao preduvjetu zdravom životu.
   Projekt je pokrenula patronažna sestra Anica Proleta Majić, a uz Patronažnu službu Doma zdravlja Metković u projekt su se uključili stomatolog dr. Dodig, pedijatri dr. Krmek i dr. Bubica te trgovački lanac DM koji je donirao higijenske potrepštine. Održane su tri radionice na kojima su obrađene teme njega i pranje zuba, pranje ruku i zdrava prehrana.   
– U pilot projekt uključene su dvije skupine predškolaca. Većinu onoga o čemu se pričalo stvari su koje oni već znaju, ali kroz ova tri dana djeca su usvojila puno novih znanja. Mislim kako je ovo odličan način da djeca razbiju strah od liječnika, ponajprije od zubara pa mislim kako bi s ovakvim akcijama trebali nastaviti i dalje – rekla nam je viša medicinska sestra Branka Šprlje koja vodi brigu o zdravlju mališana tijekom njihovog boravka u Dječjem vrtiću Metković.