vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Godišnja skupština HPD 'Gledavac'

Metković, 18.3.2011. - Hrvatsko planinarsko društvo Gledavac sinoć je u Zgradi političkih stranaka održalo redovnu godišnju Skupštinu koja je zbog smrti dosadašnjeg dopredsjednika prof. Tomislava Zubčića Zupe imala i izborni karakter. Na prijedlog Izvršnog odbora za novog dopredsjednika izabran je Mario Ivanković, a novi član Izvršnog odbora postao je Jadran Kapović.
   Nakon što je preminulom dopredsjedniku prof. Zupčiću počast odana minutom šutnje prešlo se na radni dio pa je podneseno izvješće o radu i financijsko izvješće za prošlu godinu. Govoreći o radu Društva predsjednik Tonći Padovan istaknuo je da je društvo u dosadašnjem radu učinilo mnogo iako je s radom započelo sredinom prošle godine te da se pravi izazovi tek očekuju. Prošle godine upriličena su dva izleta, a Društvo je brojilo 41 člana.
    Nakon obraćanja predsjednika, skupu se obratila blagajnica Društva Javorka Medić koja je skupštini iznijela financijsko izvješće za 2010. Prihod društva ostvaren je od članarina i jedne donacije, a najveći troškove Društvo je imalo za nabavku i plaćanje markica Hrvatskom planinarskom savezu.
    Mario Ivanković i Željko Mordžin okupljene su izvijestili o njihovom sudjelovanju u radu Skupštine Planinarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije koja je nedavno održana u Stonu i na kojoj su u tijela te krovne županijske organizacije izabrana i dva predstavnika HPD Gledavac, Tonći Padovan u Izvršni odbor, a Mario Ivanković u Skupštinu.
    U nastavku je bilo riječi o planovima za tekuću godinu od kojih bi najvažniji bio pronalazak adekvatnog prostora za rad. Predstavljena je i web stranica Društva (www.gledavac.org) koja će ovih dana postati aktivna.