vijesti www.metkovic.hr

 Šport

KK 'Metković' – KK 'Šibenka 4' 98:73

Metković, 12.3.2011. - U 20. kolu košarkaške A2 lige – jug u Metkoviću je domaći KK Metković uvjerljivo svladao KK Šibenka 4 rezultatom 98:73 (po četvrtinama 35:23, 26:15, 18:21, 19:14).
   Metkovci su već u startu s četiri uzastopne trice naznačili da bi utakmica mogla krenuti u za njih povoljnom smjeru pa su u prvoj četvrtini Šibenčanima pobjegli za osam koševa i to zahvaljujući raspoloženim pucačima koji su samo u toj četvrtini pogodili sedam trica, najviše Marin i Marić. Nastavilo se dobro igrati i u drugoj četvrtini u kojoj se pogodcima istaknuo Menalo koji je sam pogodio gotovo kao cijela šibenska ekipa. Tako se na poluvrijeme otišlo s velikih devetnaest poena razlike.
   Pad je uslijedio u trećoj četvrtini kada se kod gostiju raspucao Šarin koji je na kraju s 23 pogotka (četiri trice) bio najbolji strijelac susreta. Gostima to, ipak nije bilo dovoljno jer su negativan saldo smanjili samo za tri koša. Četvrta četvrtina ponovno je pokazala nadmoć domaćih košarkaša koji su na kraju slavili s 25 koševa razlike.
   Domaći dvoznamenkasti strijelci danas su bili Marin i Marić s po 21 pogotkom te Menalo sa 18 i Bergam sa 13 pogodaka. Kod gostiju osim Šarina istaknuo se i Nerber koji je imao 15 ubačaja u koš.