vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Otvoren LIK 2011.

Metković, 11.3.2011. - Danas je u atriju GKS-a Metković otvorena Županijska izložba LIK 2011. na kojoj je prema izboru Prosudbenog povjerenstva odabrano i izloženo 79 učeničkih radova od kojih je 50 predloženo za Državno natjecanje. LIK je natjecanje u likovnoj kulturi, a na 13. županijsko natjecanje prispjelo je ukupno 271 rad iz 19 osnovnih škola.

   Zadatak ovogodišnjeg natjecanja bio je prostorni crtež, obogaćen plohama kartona koje su obojene komplementarnim kontrastom. Zadana tema bila je Boje moga grada pa se na izloženim radovima vrlo lako mogu prepoznati motivi Dubrovnika, oblici peljeških veduta, korčulanske rive, opuzenskog starog mosta, Neretve, metkovskog trga, parkova, crkvica i slično.
   Govoreći o izložbi predsjednica Povjerenstva za provedbu Županijskog natjecanja - izložbe učenika osnovnih škola LIK nastavnica Dubravka Šešelj rekla je kako izloženi radovi u sebi nose ljubav i vezanost uz svoj zavičaj, njegove posebnosti i običaje izražene ekspresijom komplementarnog kontrasta, a izložba je još jednom pokazala kako nije točno da mladi više nemaju dovoljno mašte.  
   Domaćin županijskom LIK-u 2011. bila je OŠ Don Mihovila, a uz brojne učenike i nastavnike otvaranju izložbe prisustvovao je i zamjenik pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Marko Biskup i djelatnica Odjela Lada Bakić te viša savjetnica za likovnu kulturu prof. Blaga Petreski, a na otvaranju izložbe u glazbenom dijelu nastupili su maturanti Ivan Penović i Ivan Zlodre. Izložbu, koja se može pogledati do 18. ožujka, otvorio je zamjenik gradonačelnika Mato Mustapić.