vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretvom zaplovili veslači

Metković, 8.3.2011. - Kao što je uobičajeno za ožujak na pripreme u Metković stigli su veslači. Sezonu su otvorili Mađari, a prije četiri dana stigla je i Hrvatska reprezentacija u kajaka i kanuu na mirnim vodama. Desetak dana bazičnih priprema odradit će 18 veslača među kojima su dvije kajakašice te sedam kanuista.
    Među veslačima je i olimpijac Nikica Ljubek koji je ujedno i direktor kajak-kanu reprezentacije te koordinator Stručnog stožera reprezentacije profesor Vinko Mijočević koji vodi stručni dio priprema.
   Veslači dnevno preveslaju 30 do 40 kilometara, što je bitno za stjecanje tehnike, istrče 10 kilometara, a svako drugi dan vježbaju u teretani. Kako je ovih dana poprilično vjetrovito veslači osim Neretve koriste brojne kanale u kojima se udari bure manje osjećaju.
    Od važnijih uspjeha koje su dečki ostvarili prošle godine treba istaknuti četiri finala na Olimpijskim nadama, natjecanju što je održano u Račicama u Češkoj, četvrto mjesto Nikice Ljubeka u maratonu na Svjetskom prvenstvu u Portugalu, prvo mjesto u B finalu kajakašice Maje Sudar u Moskvi te 12. mjesto Marka Lipovca i Maria Ivića na Europskom prvenstvu za seniore u Španjolskoj.
   Tijekom ove godine u bogatom raspredu natjecanja naše reprezentativce od važnijih natjecanja očekuje Europsko juniorsko u Zagrebu, koje će se održati krajem lipnje i početkom srpnja, te u lipnju Europsko seniorsko u Beogradu.