vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Održan Općinski LiDraNo

Metković, 31.1.2011. - U Gradskom kulturnom središtu Metković održano je Općinskog natjecanja za osnovne i srednje škole  LiDraNo 2011. kojem je domaćin ove godine bila OŠ Stjepana Radića. Kao i obično, osnovci i srednjoškolci natjecali su se u literarnom, dramskom i novinarskom izričaju, a Srednja škola Metković predstavila se i dokumentarnim filmom.
   Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovale su Srednja škola Metković i Gimnazija Metković te osnovne škole Stjepana Radića, Don Mihovila Pavlinovića, Opuzen, Kula Norinska, Otrić-Dubrave i Otrić-Seoci.
   Osnovne škole predstavile su 13 literarnih radova, od kojih su četiri upućena na županijsku razinu. Imale su šest pojedinačnih scenskih nastupa, od kojih tri idu dalje, te tri skupna scenska nastupa od kojih se dva upućuju dalje, tri novinarska rada, od kojih jedan ide dalje te dva školska lista, oba upućena na Županijsko natjecanje. Ukupno je sudjelovalo 42 učenika i 18 mentora, a u Prosudbenom povjerenstvu za osnovce bili su: profesori Marinko Vukojević, Danijela Baćilo i Martina Ilić.
   Srednje škole predstavile su se s tri literarna rada, od kojih su dva upućena na županijsku razinu, četiri pojedinačna scenska nastupa, od kojih su dva upućena na županijsku razinu te jednim dokumentarnim filmom, koji je, također, proslijeđen na županijsku razinu. Ukupno je sudjelovalo 14 učenika srednjih škola s troje mentora, a u Prosudbenom povjerenstvu bile su profesorice Ivana Čarapina, Marinka Jurković, Slavica Jakišić, Željana Volarević i Karmen Matić Vidović.
   Na ovogodišnjem LiDraNu najuspješnijim su se pokazale OŠ Stjepana Radića i Gimnazija Metković.