vijesti www.metkovic.hr

 Poljoprivreda

Razvoj ekološke poljoprivrede

Metković, 31.1.2011. - Od 18. do 21. siječnja u Bruxellesu su u studijskom posjetu pod nazivom Uloga organizacija civilnog društva u razvoju ekološke poljoprivrede boravili predstavnici organizacija civilnog društva. Studijski posjet je organiziran u sklopu programa People 2 People (P2P).
   Iz Hrvatske su u Bruxelles putovali Matija Vukušić iz Modro zelene ZB iz Metkovića i Josip Tomičić iz Hrvatske poljoprivredne komore iz Đakova koji su se kroz niz višednevnih radionica i seminara upoznali s radom EU institucija, EOCC-a, IFOAM EU Group-om, te Francuskom poljoprivrednom komorom. Predstavljen im je i novi logotip EU za organsku proizvodnju, koji je od sada dostupan i hrvatskim proizvođačima te organiziran posjet belgijskoj ekološkoj farmi Den Diepen Boomgaard, koja je predstavljena kao dobar primjer socijalnog poduzetništva i uspješnog funkcioniranja ekološke poljoprivrede.
   U studijskom posjetu bilo je 39 sudionika, uglavnom stručnjaka u ekološkoj proizvodnji,  predstavnika zemalja kandidata za ulazak u EU; Albanije, Bosne i Hercegovine, Islanda, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije, s kojima su predstavnici Hrvatske prezentirali aktualne događaje i aktivnosti u sektoru ekološke poljoprivrede. Za sve sudionike organiziran je i posjet Parlamentu EU, a svaka od zemalja je imala prijam kod svog predstavnika Europske komisije.