vijesti www.metkovic.hr

 Šport

KK Metković – KK Pet bunara 92:49

Metković, 24.1.2011. - Sinoć se u Metkoviću u Gradskoj dvorani igralo 13. kolo košarkaške lige A2 – jug. U gotovo trening-utakmici košarkaši KK Metkovića su pred, na žalost, malim brojem gledatelja visoko porazili KK Pet bunara iz Zadra i tako stigli do druge pobjede u nastavku prvenstva.
   Već na kraju prve četvrtine semafor je pokazivao deset koševa razlike u korist domaćina kojemu mlađi i neiskusniji sastav iz Zadra nije bio dorastao. To su osjetili i Metkovci pa se ponekad imalo dojam da baš ne igraju punom snagom, iako su svojim iskustvom često prekidali napade gostiju i iz kontri postizali koševe. Raspoloženi su bili i domaći pucači postigavši čak 11 trica u odnosu na protivničke dvije. Za domaće najviše koševa su postigli Marin (23), Lovrić (20) i Gabrić (17). Kod gostiju su kakav-takav otpor pružali Jurlina s 14 i Vlaić s 13 koševa. Zanimljivo je da je Jurlina izveo deset slobodnih bacanja i da nijedno nije promašio.
   Sve u svemu trener Vujičić može biti zadovoljan prikazanim jer momčad djeluje sve uigranije, iako ponekad znaju zaboraviti da je košarka kolektivna igra. Najvažnija od svega su dva nova boda koja Metkovce vode u sigurnu luku ostanka u ligi, mada, ako nastave s dobrim igrama plasman bi im na kraju mogao biti i puno bolji od onoga kako se činilo na startu prvenstva.
   Sada još samo treba i domaća publika prepoznati košarku kao sport u Metkoviću.