vijesti www.metkovic.hr

 Domovinski rat

Veterani na Maslenici

Metković, 23.1.2011. - Veterani 4. gbr – podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju, zajedno su sa svojim kolegama i suborcima iz Splita, Knina, Zadra, Sinja, Imotskog i drugih mjesta, obilježili 18. obljetnicu akcije Maslenica.
   Veterani su, uz brojna braniteljska izaslanstva, izaslanstva HV i MUP-a te Vlade RH,  u Kašiću podno križa od slavonskog hrasta položili vijenac i zapalili svijeće kraj spomen obilježja poginulim pripadnicama 3. gardijske brigade Kune.  Potom su uz Jadransku magistralu kraj Zelenog hrasta u Islamu Latinskom položili vijence pred spomenikom  poginulim pripadnicima 4. gardijske brigade. Slijedio je pohod na nekadašnju prvu crtu bojišnice i prisjećanje na teške i slavne trenutke. Prema programu, produžili su do Paljuva gdje su položili vijenac na mjesto pogibije suborca Marija Nikolića-Kiša iz Krvavca koji je poginuo 29. siječnja 1993. Vijenac su položili i sumještani pok. Marija iz Krvavca.
   Put su nastavili do desetak kilometara udaljenog Novigrada gdje su u crkvi Porođenja Blažene Djevice Marije sudjelovali na svetoj misi za poginule branitelje, nakon koje je u organizaciji općine Novigrad za sve bio priređen ručak.