vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Zidne boje za poplavljene

Metković, 20.1.2011. - Jučer je iz središnjega skladišta Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu u GD Crvenoga križa Metković dopremljena donacija boje za zidove. Donacija je namijenjena za 240 domaćinstava s područja na kojem djeluje GD Crvenoga križa Metković i koja su nastradala u poplavama što su u prosincu pogodile dolinu Neretve.
   – Mislimo da je ovo pomoć koja je u ovom trenutku najpotrebnija. U onom prvom vodenom valu ljudima je bila potrebna hrana i pitka voda, a kada se voda povukla na red su došli uređaji za isušivanje prostorija koji su ljudima trebali omogućiti povratak u svoje domove. Sada su na redu boje za zidove. Netko će reći kako to i nije tako velika pomoć, ali onome tko nema to je velika pomoć i dobro će mu doći – rekla nam je Vlasta Vidović Šaša iz Hrvatskog Crvenog križa koja je sa suradnicima dopremila donaciju u Metković.
   Hrvatski Crveni križ je tijekom prošle godine za spomenuto područje osigurao i dopremio 102 isušivaća koji su jučer krenuli put Slavonije jer se tamo očekuju problemi s Dunavom.
   Ukupna vrijednost materijalne pomoći Hrvatskog Crvenog križa upućene prošle godine metkovskom Crvenom križu iznosi ukupno 146.883 kune.