vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Dovršeni građevinski radovi na GP Prud

Metković, 19.1.2011. - Tvrtka Obšivač d.o.o. Metković završila je u ugovorenom roku građevinske radove na graničnom prijelazu Prud. Ukupna vrijednost građevinskog dijela radova iznosila je oko 2,5 milijuna kuna, dok će preostali dio radova kao što su izrada i montaža čelične konstrukcije nadstrešnice biti predmet drugog javnog natječaja koji je u tijeku s obzirom da bi novi granični prijelaz trebao biti u funkciji do 15. lipnja ove godine.
   Valja također istaći da je novi granični prijelaz spojen na svu potrebnu infrastrukturu (voda, struja, telefonija, kanalizacija) pa će carinski i policijski djelatnici imati dobre uvjete rada u obavljanju granične kontrole.
   Uz granični prijelaz Prud, tvrtka Obšivač trenutno je angažirana na izgradnji još dva granična prijelaza dobivena na javnom natječaju, i to na proširenju platoa graničnog prijelaza Karasovići (prema Crnoj Gori) u vrijednosti oko 7,5 milijuna kuna, a obavljaju se pripremne radnje za izgradnju novog graničnog prijelaza Zaton Doli koji će se premjestiti i graditi na graničnoj crti kraj Neuma. Vrijednost tih vrijednost radova oko 16 milijuna kuna.