vijesti www.metkovic.hr

 Posao

Novim vještinama do novih mogućnosti

Metković, 8.1.2011. - U prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostava Metković, održano je predstavljanje projekta Novim vještinama do novih mogućnosti koji provodi Udruga DEŠA iz Dubrovnika, a partneri su joj Dubrovački centar za poduzetništvo te HZZ, Područna služba Dubrovnik.
   Projekt će se provoditi u Dubrovniku, Konavlima, dolini Neretve i na otoku Korčuli, a u Metkoviću su ga predstavile Jany Hansal iz Udruge DEŠA i Marija Previšić iz Dubrovačkog centra za poduzetništvo.
    Riječ je o jednogodišnjem projektu, jedinom iz Dubrovačko-neretvanske županije koji je financiran kroz IV. komponentu IPA programa Razvoj ljudskih potencijala. Vrijednost mu je 916.000 kn, a u cijeloj Hrvatskoj spomenutim programom financira se ukupno 18 projekata.
    Svrha projekta je intenzivnim treninzima kroz različite aktivnosti povećati radnu konkurentnost dugoročno nezaposlenih žena kao i nezaposlenih žena starijih od 40 godina u našoj županiji. Dubrovački centar za poduzetništvo provodit će niz edukacija koje su sažete u paketu Od ideje do realizacije. Treninzi za poduzetništvo uključuju tri besplatna seminara u ukupnom trajanju od 15 dana po osam sati dnevno. Teme tih petodnevnih seminara su Osnove poduzetništva (legislativa, marketing i poslovno planiranje), zatim Računovodstvo, porezi i financije malih poduzetnika te Osnove informatike.
    Predviđene su i druge aktivnosti kao što su Upravljanje projektom, edukacijski paket Kako se predstaviti poslodavcu, Tradicionalna znanja i nove vještine za samozapošljavanje, Promocija projekta i marketing te na kraju tzv. B2B meeting kojim je predviđen susret korisnica projekta s potencijalnim poslodavcima.
   Više podataka o svemu tome zainteresirane žene mogu dobiti u DCP, Ispostava Metković na broj telefona 680-309.