vijesti www.metkovic.hr

 Mediji

Susret hrvatskih medija BiH

Metković, 13.9.2010. - Na poziv Zdravka Jakiše sa čapljinskog portala caportal.info kao gosti boravili smo na Trećem susretu hrvatskih medija BiH u čijoj organizaciji je sudjelovao i HERC Vjesnik te portali brotnjo.info i ljportal.com.

  
Na sastanku u Počitelju okupilo se dvadesetak predstavnika internetskih portala i radijskih postaja koji prate događanja na prostorima na kojima u Bosni i Hercegovini žive Hrvati kojima je danas uvelike smanjen medijski prostor kada su u pitanju službeni mediji. Tijekom sastanka moglo se čuti da su ovakva druženja naročito važna kako bi se urednici i novinari svih tih medija međusobno upoznali i razmijenili iskustava, čime se želi ojačati hrvatski medijski prostor u Bosni i Hercegovini.


   Druženje je nastavljeno obilaskom drevnoga Počitelja i grada Čapljine, a svima je naročito zanimljiv bio posjet Crpnoj hidroelektrani Čapljina, ogromnom postrojenju duboko u brdu čija dva motor-generatora imaju ukupnu snagu od 420 MW. Za usporedbu HE Peruča snage je 60 MW, a HE Jablanica 180 MW. Nakon CHE Čapljina gostima je priređen izlet u Park prirode Hutovo blato koji se nalazi u gornjem dijelu doline Neretve. Susret je završen ručkom u restoranu Brotnjo u Čapljini na kojem je dogovoreno da ovakvih susreta bude i ubuduće.