vijesti www.metkovic.hr

 župske vijesti

100.000,00 eura za crkvu i Pastoralni centar

Metković, 25.2.2004. - Župu sv. Nikole biskupa u Metkoviću u nedjelju 22. veljače 2004. posjetio je nadbiskup Paderborna Mons. Hans-Jozef Becker u društvu splitsko - makarskoga nadbiskupa Mons. Marina Barišića i dubrovačkoga biskupa Mons. Želimira Puljića.

Nadbiskuija Paderborn je, kroz zadnjih dvadeset godina, potpomogla izgradnju mnogih crkava u splitsko - makarskoj nadbiskupiji, a posebno crkvu Gospe od Zdravlja na Vlaci, za koju su se zauzeli tadašnji nadbiskup Kardinal Joannes - Joakim Degenhardt, preko svoga svećenika Paula Kaisera, počasnog kanonika makarskog Kaptola.
Nadbiskup Hans - Jozef Becker je prvi put u Hrvatskoj i želio je posjetiti Metković i vidjeti crkvu i Pastoralni centar, koji su u izgradnji, a za koju je on na zagovor svoga svećenika Paula Kaisera i župnika don Ljube Pavića ovih dana darovao 100.000,00 eura.
Nadbiskup Mons. Marin Barišić je sa župnikom zahvalio Mons. Hansu - Jozefu Beckeru i u znak zahvalnosti daravao maketu neretvanske trupice kao znak sjećanja na nadbiskupov prvi dolazak u Hrvatsku i zlatnu neretvansku dolinu.
Svečanom ručku u župnoj kući sv. Nikole nazočio je i gradonačelnik grada Metkovića Mo. Stipo Gabrić sa svojim zamjenikom prof. Matom Mustapićem. Gradonačelnik Gabrić je uz pozdrav zahvalio nadbiskupu Beckeru i tom prigodom uručio darove biskupima i njihovim tajnicima. A prof. Mustapić je u kratkim crtama prezentirao grad Metković s dolinom Neretve.
Poslije tri sata zajedničkog druženja nadbiskup Becker je otputovao u Dubrovnik.