vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

GP Obšivač uvedeno u posao

Metković, 30.7.2010. - Danas je tzv. uvođenjem u posao GP Obšivač iz Metkovića zadovoljena zakonska procedura za početak radova na izgradnji Graničnog prijelaza Prud sa svom pratećom infrastrukturom. Uvođenje u posao obavljeno je na GP Prud, a po završetku službenog dijela okupljeni su obišli lokaciju budućeg gradilišta.
   Radovi vrijedni oko dva i pol milijuna kuna prema najavi trebali bi započeti oko 20. kolovoza, a financirat će ih Ministarstvo financija, odnosno Samostalna služba za izgradnju i održavanje graničnih prijelaza iz sredstava Državnog proračuna. Predviđeni rok za izgradnju je 90 dana pa se dovršetak radova očekuje krajem studenoga. Nadzor će obavljati PO-MARK d.o.o., projektni biro iz Zagreba.
   Uz predstavnike tvrtke Obšivač koja će izvoditi radove i projektnog biroa PO-MARK, današnjem događaju nazočili su načelnik Odjela za izgradnju i održavanje graničnih prijelaza Rajko Ćupić i viši stručni savjetnik za objekte na graničnim prijelazima RH Damir Barišić u ime investitora te metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić sa suradnicima.