vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Sedmi skokovi u Neretvu

Metković, 19.7.2010. - Pred oko tisuću gledatelja koji su se natiskali na obali i mostu u subotu su održani Skokovi u Neretvu, natjecanje što se već sedmu godinu održava pred Svetoga Iliju.


   Skakalo se u četiri kategorije; djeca, žene, najluđi skokovi i najbolji skokovi, a skokove je vrjednovao ocjenjivački sud u sastavu Renato Srna, Tonći Jerković, Mato Mustapić, Nikša Kaleb i Leo Perdedi.


 U dječjoj kategoriji slavio je Marko Popović ispred Bože Jovanovića Bartulovića i Ivana Marevića.   U kategoriji žene prvo mjesto osvojila je Ivana Jakić, druga je bila Josipa Hrstić, a treća Tamara Marević.


   Uslijedili su najluđi skokovi od kojih su neki kod gledatelja izazvali dosta smijeha. Slavio je Josip Vladić , a iza njega su ostali Edo Čavrk i Duje Mijić .


   U posljednjoj disciplini moglo se vidjeti podosta izvrsnih skokova. Kako su svi skakači izveli po tri skoka na kraju nije bilo pripetavanja. Najviše bodova skupio je Leon Pavlović . Drugi je bio Borna Bjeliš, a treći Edo Čavrk. Na kraju se izvan konkurencije skakalo s mosta, za što je najviše ocjene ocjenjivačkoga suda dobio Luka Obradović.