vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Podjela lađa za trening

Metković, 7.7.2010. - Lađarske ekipe koje će sudjelovati na Maratonu ove će se godine mjesec dana moći pripremati u lađama Udruge lađara Neretve. Podjela 32 lađe započela je 3. srpnja i traje do 9. srpnja, a preuzimanje se može obaviti u vremenu od 13 do 17 sati u hangaru HŽ-a.
   Primopredaju obavlja Dražen Jelčić, a svaka ekipa prilikom preuzimanja lađe potpisuje izjavu o uvjetima njezinog korištenja. Do jučer poslijepodne preuzeto je 14 lađa, a mi smo pri  preuzimanju zatekli ekipu Staševice koja je za prijevoz dovela 'trailer' vlastite izrade. Kako su nam rekli, lađu će u Neretvu spustiti na Maloj rivi i odveslati do Ploča.
   Dogovoreno je da svaka ekipa prije povratka lađu mora iznutra premazati zaštitnom bojom, a ako se uoči da je neka od lađa oštećena ekipa koja takvu lađu vrati neće moći sudjelovati na Maratonu. I ono što je najvažnije, mala je vjerojatnost da će neka od ekipa veslati u istoj lađi u kojoj je trenirala jer sve one ulaze u bubanj i izvlače se prije starta Maratona. Tijekom primopredaje ekipe dobivaju i pozivnice za sudjelovanje na 6. lađarskom kupu Župa Bagalović koji će se 15. srpnja održati u Krvavcu s početkom u 17, 30. Prema zadnjim informacijama sudjelovanje je do sada najavilo preko 20 ekipa.