vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Zagrebaši prejaki za Metkovce

Metković, 29.5.2010. - Sinoć je RK Metković protiv RK Croatia osiguranja odigrao posljednju utakmicu ovogodišnje rukometne sezone, a susret je završen rezultatom 23:40. Riječ je o zaostaloj utakmici 23. kola Premijer lige koja je odgođena radi obaveza zagrebačkog kluba.
   Dolazak Zagrepčana privukao je oko 800 ljubitelja rukometa, uglavnom mlađe populacije, koja je željela uživo uživati u majstorijama rukometnih zvijezda poput Balića ili Džombe. Iako su Metkovci tijekom cijele utakmice pružali solidan otpor, iskusni Zagrepčani bili su prejaki da bi se napravilo nešto više.
   Metkovci su do prvog gola došli tek u 5. minuti pogotkom Domagoja Sršena, a najviše golova za domaću ekipu dao je Andrej Paponja. U listu strijelaca uz njih dvojicu upisali su se još Ivan Jurković s četiri, Smiljan Kolovrat i Josip Vidović s po tri, Ilija Brozović s dva te Rudolf Ćužić i Luka Deak s po jednim pogotkom. Vratar Crnčević uspio je 11 puta spriječiti Zagrebački napad. Bez obzira na krajnji ishod Metkovci su s nekoliko lijepih akcija pokazali da znaju igrati atraktivan rukomet.
   Na kraju sezone Metkovci su s 25 bodova završili na devetom mjestu prvenstvene tablice upisavši 11 pobjeda, četiri neriješena rezultata i 14 poraza.