vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Proslavljen Dan OŠ Don M. Pavlinovića

Metković, 29.5.2010. - OŠ Don Mihovila Pavlinovića jučer je proslavila Dan škole. Tom prigodom održana je Svečana sjednica na kojoj je o proteklom razdoblju kraće izvješće dao ravnatelj Petar Jakić.
   Školu je u protekloj školskoj godini pohađalo 904 učenika, što je 30 manje nego prethodne školske godine, od kojih je 700 uključeno u različite školske i izvanškolske aktivnosti. Kako je rekao Jakić, u Školi su posebno ponosni na rezultate koje su učenici vođeni svojim mentorima ostvarili na školskim, županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima. Naglasio je kako djelatnici uspješno obavljaju svoje zadaće, napomenuvši kako se uvijek može više i bolje.
   Na kraju sjednice ravnatelj Jakić se uz prigodan dar zahvalio učiteljici Milki Dodig koja je umirovljena nakon 40 godina rada, a dvjema učenicama uručene su novoustanovljene nagrade; Kristini Vištici za humanost i Martini Manenici za svestranost. Priznanja su uručena i četvorici učenika i njihovim mentorima za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju u krosu.