vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Čeka se isporuka ventila

Metković, 28.5.2010. - Unatoč tome što je tlak u cijevima nešto niži desna strana Metkovića koristi vodu s izvorišta Prud. Oni s lijeve strane morat će se strpjeti još koji dan.
  Danas smo dobili informaciju da će radovi na spajanju vodovodne mreže lijeve strane Metkovića na Regionalni vodovod NPKL započeti sljedeće srijede. Kako se radi o visokotlačnom cjevovodu naručena je izrada specijalnog ventila kojim će se kod Restorana Adria spojiti ta dva cjevovoda. Te poslove obavit će specijalizirana tvrtka jer je za njih potrebna naročita oprema.
  Radi se o privremenom rješenju budući da se u toj varijanti ne može ostvariti spoj s dvjema vodospremama na Predolcu pa sustav neće biti fleksibilan. S obzirom da je Metković velik potrošač, a regionalni vodovod nije projektiran za tolike količine vode, takvo će rješenje samo djelomično zadovoljiti. Hoće li nas čekati redukcije vode, budemo li morali koristiti samo onu iz Pruda, ili ćemo u sustavu imati miješanu vodu s oba izvorišta zavisit će o razvoju situacije u Doljanima.