vijesti www.metkovic.hr

 Turizam

'Buy Croatia'

Metković, 28.5.2010. - Dolinu Neretve nedavno je posjetila oveća skupina od 26 predstavnika španjolskih i japanskih turoperatora i turističkih agencija koji su se došli upoznati s turističkom i gastronomskom ponudom našega kraja.
   Radi se o projektu koji je pokrenula Turistička zajednica Hrvatske i koji pod nazivom Buy Croatia nastoji do hrvatskih turističkih destinacija dovesti predstavnike turoperatora, agencija i hotela te partnere s emitivnih tržišta kako bi se sami uvjerili u kvalitetu ponude i susreli se s pružateljima usluga. S obzirom na vrlo kratko vrijeme koje je gostima bilo na raspolaganju organiziran im je posjet Arheološkom muzeju Narona u Vidu, vožnja lađama Norinom te ručak na izletištu Restorana Lopoč gdje je većina prvi put kušala neretvanske specijalitete od žaba i jegulja te kvalitetna vina pelješkoga i hvarskoga vinogorja.


   Izlet je organizirala Turistička zajednica dubrovačko-neretvanske županije uz stručno vodstvo Dragana Tolića. Sve troškove snosio je Glavni ured HTZ iz Zagreba.