vijesti www.metkovic.hr

 Turizam

Preustrojena Turistička zajednica

Metković, 25.5.2010. - U skladu s novim Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, na jučer održanoj Skupštini preustrojena je Turistička zajednica Grada Metkovića.
   Prema novom Statutu, koji su skupštinari usvojili uz prethodnu suglasnost Ministarstva turizma, Skupština TZ Grada Metkovića broji ukupno 17 članova. Kako Zakon to propisuje  dužnost predsjednika obavljat će metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić, a ostalih 16 mjesta rezervirano je za članove tvrtki i obrta koji najviše doprinose proračunu Turističke zajednice Grada Metkovića. Tako je trgovačka branša dala 14 članova,  a dvoje su iz ugostiteljsko-hotelijerske branše. Osim Statuta, na sjednici je usvojen i Poslovnik o radu Skupštine TZ Grada Metkovića, a jednoglasno je usvojen i prijedlog da predsjednik gradske TZ bude i njen predstavnik u Skupštini TZ Dubrovačko-neretvanske županije. Odabrano je i novo deveteročlano Turističko vijeće koje provodi odluke Skupštine i tročlani Nadzorni odbor.
   Kako se moglo čuti tijekom sjednice, Grad Metković priprema otvaranje turističkog ureda koji bi s radom trebao započeti do kraja ove godine. Prema riječima gradonačelnika Gabrića, otvaranje turističkog ureda s jednom stalno zaposlenom osobom i daljnjim obogaćivanjem sadržaja postojećih manifestacija koje se održavaju u gradu osigurati će se kvalitetnija turistička promidžba Metkovića i bolja suradnja s drugim sredinama.