vijesti www.metkovic.hr

 Folklor

Završena 26. smotra folklora

Metković, 23.5.2010. - Večerašnjim Koncertom marijanskih pučkih napjeva u crkvi Sv. Ilije u Metkoviću završena je 26. smotra folklora Na Neretvu misečina pala.
   Na večeri posvećenoj pjesmama koje se u narodu pjevaju u čast Bogorodici nastupilo je 12 skupina, mahom iz doline Neretve, a gosti su došli iz slavonske Tenje, sa Šolte, iz Buškog Blata u BiH te Folklorna skupina Armando Capolicchio iz Galižana u Istri. Nakon pojedinačnih nastupa svi su zajedno na kraju otpjevali najpoznatiju od svih marijanskih pjesama Zdravo Djevo.
   Jučerašnja druga večer folklornih skupina u metkovski GKS privukla je velik broj posjetitelja koji su mogli vidjeti dosta atraktivan program. Nakon što je Smotra posljednjih godina toliko narasla da je postalo nemoguće konzumirati toliko silan folklor u samo nekoliko dana, organizatori su se lani odlučili reducirati broj skupina koje nastupaju na Smotri. Izgleda da se to pokazalo dobrim potezom o čemu svjedoči i brojna publika. Smotra je u samome folklornome dijelu ograničena na GKS pa, ipak, nakon više od četvrt stoljeća tradicije nameće se ideja da se Smotra proširi na cijeli grad, tj. da postane i gradski događaj, jer svibanj je mjesec kada nam u gradu tako nešto nedostaje.