vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Javni radovi

Metković, 21.4.2010. - Zahvaljujući lijepom vremenu nastavljeni su radovi na uređenju zelenih površina u gradu koji se uglavnom odnose na okopavanje, sadnju cvijeća, plijevljenje korova i podrezivanje živice.
   Na javnim površinama koje su obuhvaćene redovitim programom održavanja komunalne infrastrukture grada Metkovića radove obavljaju djelatnici Komunalnog poduzeća Metković dok na površinama koje nisu obuhvaćene tim programom radi osam novih djelatnica zaposlenih na određeno vrijeme sklopu programa Javni radovi na uređenju okoliša
   Njih osam zaposleno je 1. travnja na vrijeme od četiri mjeseca. Program Javni radovi na uređenju okoliša već petu godinu za redom zajedno ostvaruju Hrvatski zavod za zapošljavanje i Grad Metković sukladno mjerama iz Godišnjeg plana poticanja zapošljavanja za 2010., a provodi ga Metković d.o.o. za komunalne djelatnosti. Kako je svrha zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih tako je posao dobilo osam žena koje su na Zavodu provele tri i više godina, čime su zadovoljile jedan od kriterija zapošljavanja.
   Sukladno potpisanom sporazumu osam zaposlenih djelatnica u potpunosti financira Hrvatski zavod za zapošljavanje, dok Komunalno poduzeće pokriva samo materijalne troškove. Tijekom četiri mjeseca zaposlenice će osim na održavanju javnih površina koje nisu obuhvaćene redovitim programom održavanja raditi i na uređenju ulica, putova i nerazvrstanih cesta. Za njihov rad bit će izdvojeno oko 120 tisuća kuna. Hoće li raditi i duže od četiri mjeseca i hoće li se moći zaposliti još nezaposlenih ovisit će o financijskim mogućnostima Zavoda za zapošljavanje.