vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Motociklisti i mopedisti u prometu

Metković, 11.4.2010. - Jučer je na Trgu kralja Tomislava održana promotivno-preventivna akcija Motociklisti i mopedisti u prometu. Akcija se provodi drugu godinu za redom, a organizirala ju je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u svrhu poboljšanja sigurnosti cestovnog prometa i propagiranja poželjnog ponašanja u prometu.
   Kako i stoji u nazivu akcije naglasak je stavljen na vozače motocikala i mopeda čiji se broj na cestama Dubrovačko-neretvanske županije povećava dolaskom povoljnijih vremenskih prilika, a koji su jedna od najugroženijih kategorija sudionika u prometu.
   Uz službenike prometne policije PP Metković, akciji su svojim prisustvom podržali i članovi moto udruga, predstavnici Autoškole Žabac iz Metkovića, djelatnici Stanice za tehnički pregled Metković i Hitne medicinske pomoći. Mjesto održavanja akcije posjetio je i voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU Dubrovačko neretvanske Mato Bender koji je rekao kako se provođenjem akcije, odnosno propagiranjem poželjnog ponašanja u prometu u nadolazećem periodu, željelo posebno potaknuti motocikliste i mopediste na poštivanje pravila u prometu.