vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Spona između Jadranskog mora i Dinarida

Metković, 11.4.2010. - U suradnji međunarodne organizacije za zaštitu prirode EuroNatur i Ornitološke zbirke Metković u prošli petak je u prostorima Zbirke otvorena izložba fotografija i karata pod nazivom Delta Neretve - spona između Jadranskog mora i Dinarida.
   Izložba je dio EuroNaturinog projekta vezanog za najveća staništa ptica od Slovenije do Albanije, a to su  Livanjsko polje, delta Neretve i Skadarsko jezero. Svrha joj je promicanje sačuvanih i skrivenih vrijednosti doline Neretve koje otvaraju mogućnosti razvoja toga izuzetno vrijednog kraja što će zasigurno netko prepoznati i znati iskoristiti.
   O razlozima postavljanja izložbe, kao i samoj izložbi govorili su voditeljica Ornitološke zbirke Metković Ivana Baće, Martin Schneider-Jacoby iz EuroNature i poznati hrvatski biolog i ornitolog Tibor Mikuška iz Hrvatskog društva za zaštitu ptica i prirode.  
   Svi govornici izrazili su nadu kako će izložbu rado pogledati lokalno stanovništvo te u sklopu ponuđenog materijala pronaći nešto na što inače ne obraćaju pozornost. Napomenuli su kako je bitno Neretvu u buduće razvijati drugačije nego do sada te je zaštititi od različitih štetnih utjecaja, a najbolje što bi se moglo dogoditi je njeno proglašenje Parkom prirode.
   Izložbu je u ime Grada Metkovića otvorio pročelnik za društvene djelatnosti Mojmir Vladimir.