vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Umjetnici za Ivanu

Metković, 31.3.2010. - U Galeriji GKS-a Metković sinoć je održana humanitarno-prodajna izložba slika i skulptura likovnih stvaratelja Dubrovačko-neretvanske županije te umjetnika iz Trebižata i Širokog Brijega.
  Izložbu su na inicijativu prof. Tomislava Zubčića organizirali Srednja škola Metković i Neretvanski likovni krug. Prihod od prodaje namijenjen je teško oboljeloj Metkovki Ivani Bunozi, rođenoj Volarević, koja već 10 godina boluje od autoimune bolesti, a zadnje dvije vodi tešku borbu sa malignom bolešću.
   Humanoj akciji odazvalo se 47 umjetnika koji su na prodaju ponudili 76 djela, a zanimljivo je kako se akciji priključio i jedan pjesnik. Riječ je o haiku pjesniku iz Metkovića Ivi Nadilu koji je na prodaju ponudio svoju zbirku haiku pjesama Neretva (izdavač Ogranak matice hrvatske Metković) te nekoliko hajgi, tj. fotografija s haiku pjesmom. Događaj je pjesmom uveličala Klapa Sv. Nikola iz Metkovića.
   Otvarajući izložbu, prof. Zubčić je istaknuo kako umjetnici uvijek rado pomažu pa nije bilo teško doći do tako velikog broja djela. Govoreći o Ivani rekao je kako ju poznaje još iz njenih rukometnih dana kada je desetak godina bila golmanica ŽRK Razvitak, pozivana i u reprezentaciju bivše države. Naglasio je kako se Ivanin borbeni duh vidi i danas kada se bori protiv teške bolesti. Zahvalivši umjetnicima i svima koji su podržali akciju, prof. Zubčić posebno se zahvalio Srednjoj školi Metković, Gradskom kulturnom središtu Metković, Klapi Sv. Nikola, Niki Petriću i Ivi Veraji.